Blogginlägg

ZTP

2018-09-20 17:22

Årets ZTP har gått av stapeln på SDK Sthlm efter sju svåra år och åtta bedrövelser så kom 10 hundar till start...

Det började med att vår ordinarie domare blev sjuk och en ny kallades in, och fortsatte sedan med än det ena än det andra problemet för att genomföra detta enkla prov    

Så påminn mig gärna nästa gång när universum försöker att sätta stopp för något , att jag inte ska driva igenom det utan låta det vara   Skämt åt sido det blev ingen större katastrof förutom att vi missat att Karma saknade en liten liten framtand i under käken framtill . Vi har kollat och räknat( inte bara jag )men inte räknat de pytte små. Ingen glipa fanns och de är lite delade i toppen så det ser snyggt ut . Inget gk ZTP för henne alltså , vilket var trist men ingen big deal för mig då jag gör det mest för att det är skoj.

Fina D Krut "Bruno" gjorde dock mycket fint ifrån sig och erhöll ZTP SG 1 A. Grattis Thomasine snyggt jobbat  Bruno är den 12 e hunden från oss som gjort ZTP .

Alla tidigare hundar genom ären är godkända, utom Athena som inte gick att kolla tänderna på ordentligt på provdagen . Hon hade dock alla tänder och hade kunnat prova att göra om det efter 3 mån igen. Resultat på tidigare hundar läs under statestik/resultat 

IMG_8574 


RM RM RM

2018-09-13 09:29

I Svenska Dobermann klubben händer det massor , trots att vi är en sådan liten klubb   Många eller kanske ska man säga ett fåtal engagerade människor håller igång klubben och ger möjlighet för alla dobermann älskare att aktivera sina hundar på en det ena till det andra.

I sommar har vi haft 50 års jubileum med utställning och lydnads prov där SDV lydnad 2018 korades . Vilket blev Filippa och Yin 

Vi har haft två riksläger , ett IPO och ett Lydnad/Rally/Nosework läger . Med många deltagare ca 25 st ekipage.

Vi har haft RM i IPO där Helena och Nova tävlade FH ll och blev Gk på 88 p  Kennelns första FH ll ekipage . Yin visade upp att hon inte glömt någonting och var med i veteran klass IPO avd B+C fantastiska lilla hund 

RM i Bruks som vanns av ingen mindre än Madeleine och Maxi   Grymt stort grattis och inte nog med det så plockade de hem sista CERTET för ett BRUKS CHAMPIONAT   Vi är super stolta över er och hoppas ni njuter av segern och championatet. Jag har en NY stor Buckla till er " Kennel DOBVOYAGE VANDRINGS PRIS TILL RM VINNAREN I BRUKS" som vi instiftade redan förra året .

Helena och Nova blev även uppflyttade till HKL spår på RM bruks och klass vinnare i LKL SPH. Grymt bra jobbat , ni är verkligen allround du och Novurt   Nu hoppas vi på ett SE-UCH till fina Nova .

fullsizeoutput_155a

40656970_1004554216377414_5194693099753832448_n

Till helgen har vi annordnat ZTP och med från oss är Karma och Bruno/Krut , vi har inte riktigt kunna förbereda oss för detta men det går som det går ! Hundarna är duktiga på den lilla träning vi fått iaf 

37938217_1862582093821172_8873425226927439872_n

Vi kommer också att annordna en Avels konferans under hösten för uppfödare och avels intresserade. Läs mer om den på SDK's hemsida.

Det finns också mycket annat vi arbetar med , just nu så uppdaterar vi och sammanställer RAS . Vi arbetar med ett HD projekt och att sammanställa alla extriör protokoll bla. Vi kommer även ha en monter på Stora Sthlm och på My Dog.

Som ni förstår så är alla mer än välkomna att hjälpa till och det finns något för alla att göra för att hålla klubben levande. Många bäckar små som det heter så tveka inte att höra av er till mig eller någon annan funktionär i klubben 

 

 


IPO Rikslägret

2018-08-22 14:22

IMG_7949

Team Dobvoyage Rikslägret 2018 . Anneli & Jade , Tompa & Bruno , Emma & Lincon , Bea & Limit , Helena & Lexi .

IMG_7884

Anneli & Jade

IMG_7890

Bea & Limit

IMG_7904

Sara & Lex

IMG_7925

Emma & Lincon

IMG_7891

IPO gänget rikslägret 2018 


Nosework Rikslägret !

2018-08-22 14:01

IMG_8274

Theres och Lorax

IMG_8267

Madde och Maxi

IMG_8270

IMG_8245

IMG_8224

IMG_8204


Riksläger och parning .

2018-08-06 15:04

Nu har vi precis parat Alex med Hiro ! Snabba bud blev det och jag och Filippa fick göra en road trip till Arvika, skönt att ha någon att åka med som även kan hjälpa till om det behövs .

Det tog någon timma tills han föll henne i smaken, men så svårt flörtad var hon inte. Hon steg fort i progesteronet så det blev bara en parning och vi håller tummarna att det räcker.   Normalt så ska det inte vara några problem om man parar på rätt dag och det gjorde vi definitivt   Novas sista kull parade vi också bara en gång .

Han var en riktig gentleman och fixade det galant så fort hon gav med sig , som så många andra Leo söner var han lätt att para med .  

32253654_189130125062495_5339787110876446720_o

IMG_7783

Nu har vi precis avslutat SDK riksläger nr 2 som var Lydnad och Nosework samt introduction i Rally ! Vi har haft två toppen läger i år med ett stort antal deltagare på båda   Jätte duktiga instruktörer och super väder , samt att Södertälje BK är riktigt bra att vara på . 

Jag och Omar var med som deltagare i Nosework för första gången  Vilket var riktigt skoj och Omar visade på fint anpassad aktivitets nivå och lyckades på 1,5 dag genom föra bansök, inomhussök, utomhussök , fordonsök samt avslutat doftprov   Han hade även med 3 st söner på lägret bla Lorax som med matte Terese som körde Nosework ihop med mig och Madde/Maxi   Anneli och Jade var också med på lydnaden ihop med Sara/Lex och Emma/Lincon.

Bea och Tomasine var instruktörer på lydnaden även i år och är ett grymt team , med massor av ideer och bra coaching. Anne höll i Nosework och Linda i Rally introt , jätte kul med nya hund sporter på lägret och super proffsiga instruktörer. Tror att detta är bara början, två sporter som passar vår ras som handen i handsken.  Tusen Tack till er !

Missa inte de fina filmerna från årets läger ! De ligger på SDK FB sida 

IMG_4470

Kommer mer bilder från lägren !! 

 

 


DM IPO Sörmlands distriktet SBK

2018-07-20 09:40

Tänk vilken klippa hon är Alex Fjallis Brallis   Bestämde mig ganska så sent att byta hund då det är sjukt varmt ca 30 c dag ut och dag in . Alex har tävlat några varma prov och visat att hon fixar det bra . Det plus att hon är i löp tagen och jag ville försöka få till ett kval resultat till Falkenberg innan valparna ( som vi hoppas på) Vem vet allt kan hända och sagt och gjort med endast lite spår träning med fokus på apporterna  Samt två skyddspass efter Falkenberg så startade vi DM .

Super nöjd med spåret A 90 jätte snabb på alla apporter och jobbade riktigt fint hela spåret igenom. Lydnaden B 91 fick börja med plats ( får snart sluta tävla hemma ) Hon var kanon duktig , pigg trots stekhett på planen utan vind lite trötthet vid avlämnadet av apporterna . Skyddet gick riktigt bra C 85 , trots att hon gick ur precis när figguranten skulle sätta ned henne efter modprovet . Tror hon var bra trött och varm då , men gick såklart i direkt . Dock DK på båda sidotransporterna helt i onödan, där märktes tröttheten hos oss båda tror jag   

Oavsett så är hon jämn och vi har förbättrings potencial på alla delar . 

Vinst och Distriks Mästare 2018 blev det ialla fall 

C1BB87C3-22FE-4AD5-A08D-B76125AF1B7A

IMG_7713

B7D67BE3-C7A9-4B9E-B965-2EA8E723B545

Happy Girl 


FCI VM BRUKS SM Kval Falkenberg

2018-07-17 13:08

Årets nästan roligaste tävling efter IDC IPO VM   Ett av IPO Sveriges största prov och jag tycker kanske att det är mer ett IPO SM än vad det blir på Bruks SM. Oavsett så är Bruks SM en rolig tävling iom att alla andra grenar går samtidigt. I år var vi två Dobermann ekipage Jag&Alex och Camilla R med Diragos Ash som startade, förra året var vi 4 st . Camilla kvalade till bruks SM och vi önskar henne lycka till där, självklart ska våra Dobermann vara med och konkurrera på dessa prov 

Detta är andra året som vi tävlar där och denna gången så var det Alex som var kvalad . Det krävs två kval på min 240 för att få starta.Alex har vilat lite efter IPO VM och mestadels bara fys tränat, vilket jag tror gjort henne gott.

IMG_7767

 

Jag och Thomasine bodde på Skrea camping i en lite stuga och hade det toppen . Första kvällen halkade vi av en slump in på Prostens Pizzeria , vilket ni absolut måste besöka om ni är i krokarna   Fantastisk mat och underbar miljö , missa inte   Inte nog med det på kvällsprommenaden ner till stranden så träffar jag på mina BFF's som ovetandes om att jag var där och tävlade, var nere på semester. Perfekt att slinka dit en stund varje kväll på kvälls rastningen på ett glas bubbel innan läggdax Andra kvällen så träffade vi upp Anna-Lotta och Ronnie för middag och babbel , så kul att ses det blir allt för sällan   Vi var också iväg till ett urmysigt cafe som Ingela och Camilla hittat , där vi frossade i godsaker efter inträningen   Så det var inte bara prov utan även semester såklart.

IMG_7765          IMG_7772

IMG_7773

Spåret var både bu och bä... Hon tog sig runt väldigt övertygande med drag i linan , dock lite problem i vinklarna pga blåsten . Så hon checkade i två vinklar och gick över de andra något . Missa tyvärr två föremål som hon typ bara duttade till på och hamnade pga vinden lite vid sidan av kärnan vid några tillfällen . Så klart svårt att se men så löd kritiken, jag kan tycka hon blev lite hög på motvinds sträckorna därav missade hon sista föremålet . 66 p 

IMG_7792

Lydnaden var jag mycket nöjd med . Hon känndes pigg , snabb och mycket motiverad. Alla ingångar funkade perfekt tillskillnad från VM   Tyvärr så hade hon problem med magen och var sten hård i magen och trots rastande, rastande och rastande så kunde jag inte få henne att bajsa innan .... Men lite spring och lite stress satte såklart igång magen inne på planen och vid A hindret kom kolbitarna ut   När hon bajsat klart så gjorde hon A hindret perfekt fast vi fick stå ca 1,5 meter vid sidan av, för hon vägrade sitta vid bajset   Ja bristfälligt på det då....Men totalt 86 p

IMG_7777

Skyddet var jag super nöjd med trots lite höga bevakningar och lite sega släppanden, så gör hon det så bra   Hon är lydig ( trots Dk på släppande) och har fina angrepp . Totalt 88 p 

IMG_7793

Så man kan säga att föremålen ställde till det, hade vi haft dem med oss så hade vi tävlat Bruks SM också   Oavsett så är hon en klippa trots värme , nya platser och figuranter.   Super girl 

IMG_7788

 

 


RM

2018-06-19 21:18

D115FB88-0A1D-4717-8F0E-58CD35885026

BIM valp Dobvoyage Lara Croft

89E52C3A-CA72-440E-8E3D-64D0945EDF23

EXC HP Dobvoyage Limitless Vkl plac 1 6-9 mån

3DC819DA-DEC7-449A-952F-256EDBE714C7

Avelsklass D Honda & Omar v Hellerwald samt Uppfödargrupp 

F4AF35BB-BB40-4789-87DC-068E88B4ECA2

EXC 2'a Bästa Bruks Hane Omar vom Hellerwald

A78441A1-95C6-4362-8559-047E62ECEE44

EXC Dobvoyage Honda Ökl

BB457F63-6648-423A-909D-913A0A452DE5

SDV Lydnad 2018 Dobvoyage Fabulouse "Yin" & Filippa A

450428DB-870C-4793-BFA8-911B4CCFBCB8

Lyd kl 1 160 p 1 pris plac 2 Dobvoyage Honda & Helena Åhlander

40512F97-B4B4-4156-B5BD-3DFB424D8B3B

Bea och Sara   Arrangör och skrivare i år och ej tävlande .

3328816E-C4F7-4F3E-8AA4-DDF991E33BAD

Tomasine hade koll på allt , dessutom TL för startklass

5F2B3C01-18D9-42C0-9E4A-DF0E86C59845

Väldigt rolig kväll och jubileums middag hade vi efter Lydnads proven på Lördagen

 

 


SDV-Lyd 18 och Svensk Vinner utställning 2018

2018-06-13 12:39

I helgen som var gick SDV-Lyd 2018 och Svensk Vinnar Utställning av stapeln ute på Gålö Havsbad. 

SDV-Lyd gick på Lördagen och det fanns Dobermann i alla klasser från startklass till klass 3 . Totalt ca 20 startade hundar varav 4 st från oss. Denna ärofyllda titel har nu tilldelats oss många gånger i kenneln och helt klart har vi många duktiga lydnads ekipage 

Att försvara kenneln detta år var : Filippa&Yin , Helena&Nova, Anneli&Jade, Made&Maxi   

Filippa och Yin vann startklassen på grymma poäng 192 p , Anneli och Jade blev diskade då Jade hamnade utanför planen. Helena och Nova blev 2a i kl l med super fina poäng 160 p samt 5'a totalt. Madde och Maxi 4 i klass 3.

Totalt då så knep Filippa & Yin SDV-Lyd 2018 

Efter enbart några träningspass så lyckas de att göra detta ihop , helt otroligt   Filippa som aldrig tränat hund tidigare , men blev inspirerad när hon hängde med ner till Slovakien och IPO VM . En natur begåvning och även om Yin är en fantastisk lydnads hund , så var det några moment hon inte gjort tidigare. Dessutom är det så lätt att göra något Dk eller att hunden missförstår och poängen trillar iväg   Så vi är super stolta och grymt nöjda att Titeln blir kvar hos DOBVOYAGE ytterligare ett år .

Stort Tack till alla som hjälpte till och fixade bla Tomasine , Bea , Sara , Helena ! Utan er ingen tävling, så viktigt att vi hjälps åt .

Svensk Vinnar Utställning Domare Natalia Fokht Ryssland 

D Limitless Valp klass 6-9 mån HP plac 1

D Lex Luthor Valp klass 6-9 mån HP plac 3

D Lara Croft Valp klass 6-9 mån HP plac 1 totalt BIM

Avelsklass D Honda CK 

Avelsklass Omar vom Hellerwald CK

Uppfödargrupp Dobvoyage CK

Omar vom Hellerwald Bruks klass hanar EXC CK plac 2 R-CERT

D Krut Ökl hanar EXC oplac

D Iham Champion klass EXC CK plac 4

D Honda Ökl tikar EXC oplac.

Fina hundar har vi också och alla uppförde sig klanderfritt både i och utanför ringen, trevliga sociala och väluppfostrade. Tusen Tack för att ni kom och visade era hundar, självklart så kul att ställa dem för en ras specialist ! Som kuriosa kan nämnas att den vinnande tiken, BIR hunden hade svans knick ;-)

 

 


Veterinär praktik

2018-05-23 10:56

Missa inte att Djurboden i Nykvarn kommer att ha veterinär praktik på Fredagar framöver . Det är Gnesta veterinär praktik som kommer att vara där varje Fredag  och ta emot för enklare åkommor och vaccinationer etc.

16684096_391016361262790_3583025699406803555_n

Jag kommer också att vara lite samkordinator vad gäller DNA prover till Dobermann Diversity Prodject här i Norden. Så vill man beställa DNA/Swab kits så kan man göra det via mig till DDP billigare priser från EMBARK och man slipper extra tull avgifter i USA. Skicka mail eller via messenger om du är intresserad eller vill veta mer .

Det är alltså en service från DDP och inget jag tjänar något på , utan en av många andra saker man gör "non profit" för att man älskar sin ras 

6db26f67-9604-4140-bb5c-9025a6990038

Alexa European K9 Training Base en del av DDP 

fullsizeoutput_1353


Bloggkalender

«december 2019»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Snart dax för summering
Piff o Puff på nya äventyr !
MULTICHAMPION
Kval resultat och "all round dobermann"
N kullen född
Bruks SM
M kullen flyttar
Utställning Södertälje BK
bilder
Rikslägret 2019

Senast kommenterade
Nyårs resume*
Frisk :-)
Planer för 2013
Ella........
Juletid
R.I.P
SE-BCH
Party och prov !

Arkiv
2019
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011