Blogginlägg

Valpar 2019

2019-01-17 16:05

Vi har fått planera om lite i valp planerna under 2019 . Vi börjar med Karma istället för Alex , då planen är att tävla Alex på FCI/BRUKS SM kvalet i Falkenberg i Juni. Det blir väldigt kort om tid att komma iform för Alex om hon paras nu, därför så avstår jag det och skjuter fram den parningen istället.

Kanske blir det ytterligare en parning under våren , vi får se vad vi får till   Det vore isf super skoj, återkommer om det så fort det är klart !

Kajsa är DCM Normal UL+ 24 tim EKG Alba Medical / Nilsfors . Jade / Nilsfors . Maxi och Bruno / Jens Häggström är alla UL+kort EKG DCM Normal , nu väntar vi på 24 tim EKG't .     Alltid nervöst men nödvändigt att testa.

479043_10150905201988631_576203630_9477937_104610674_o

Så nu hoppas vi på massor av valpar under 2019   

 


2018

2019-01-07 10:35

Vårat 2018 har varit väldigt händelserikt ! Massor av fina resultat och vi har varit representerade inom de flesta grenar med våra hundar, vilket jag tycker är riktigt kul . 

IMG_0665

Madde&Maxi SDV Bruks 2017-2018 Kennel Dobvoyage Vandrings pris RM -Bruks

Stort Stort Tack till alla mina valpköpare som meriterar och visar upp sina hundar, ni gör fantastiskt bra reklam för mig och för rasen   Stort Tack till alla som hälsotestar röntgar och mentaltestar sina hundar , utan er är det svårt att bedriva en bra avel   Tack alla för att ni tar så väl hand om era hundar genom deras hela hundliv 

Lite Resultat !

Alexa     : IDC IPO VM Plac 13 / DM vinnare 2018 / IPO lll x 2.

 Lorax: SV-JV 18 , MY DOG Junkl Vinnare. NW Gk doft prov. BIRx 3 BIG 1 valp BIS 1, Kvalificerad Cruft.

Krut : SE-UCH,  BIR x 2 BIS 1 BIS 2 KORAD IPO l , ZTP SG1A.

Iham : NW Gk doft prov , Lyd lll 1a pris , Ras Mästare Bruks , SE-BCH.

Honda : BIR BIS 2 CERT x1 ,RM vinst Lkl Sph , RM plac 2 FH 1, RM plac 2 Lyd klass 2 1'a pris. Avelsgrupp CK.

Omar : EXC CK R-CERT , Avelsgrupp CK , IPO lll.

Limitless: HP Valp BIM

Jade : Start klass lyd LD , RLD N.

Lex Luthor : HP BIR BIS 1 , Jnkl vinnare My Dog .Kvalificerad Cruft. 

Kajsa : Anlagstest viltspår Gk

Kurt : NW Gk doftprov.

Fabulouse/Yin : SDV -Lyd 2018.

Lara Croft: HP BIR valp

Karma : BH prov Gk

Lawless: NW Gk Doftprov

Lycka till inför 2019 allihopa 

fullsizeoutput_167e

Omar och Yin 2018.

Vi har även mist några fantastiska hundar under året och vi minns dem med   Yoga , Stoja, Isis,Dante, Ebbe och Sam 

fullsizeoutput_10ad

Vi har även fått 4 st GK hundar på MT/Korning och flera hundar har DCM scannats normala samt att vi DNA testat flera hundar . Går att läsa på Statestik sidan. 

Nu laddar vi inför ett nytt År och jag hoppas att det blir minst lika framgångsrikt och roligt som 2018 ! Kanske till och med ännu bättre   

IMG_0766

 


My Dog

2019-01-07 10:15

Året inleddes med en super rolig resa till My DOG . Det var ett par år sedan vi var på plats så det var riktigt kul att åka ner ett helt gäng   Vi hade med oss ett helt gäng juniorer och deras grymma mamma Nova, kanske lite synd att de konkurrerade i samma klass men roligt att träffas och visa upp fina hundar.

Vi fick ihop två Junior vinnare och kvalificeringar till Cruft , där var redan Lorax kvalificerad sedan Stora Sthlm men nu även Lex Luthor . Båda gick vidare till finalen där Lorax visade upp sig super fint men blev oplacerad, dock kunde vi inte stanna till finalen på Söndagen så Lex fick nöja sig med sin junior vinst .

En riktigt fin uppfödar grupp med dessa ungdomar och deras mamma som vi fick visa upp i stora final ringen . Så nöjd och glad över dessa unga hanar som under helgen skött sig exemplarsikt, stått sprungit och minglar runt bland alla dessa hundar även under hela finalen   Stort Tack till alla super handlers som vi har som visar hundarna så bra och stannar kvar till finalerna.

Våran super duo Emma och Lawless/Lincon visade även Nosework på Mässan dagarna innan så han var nog rejält trött på söndagen , tyckte nog att det var färdig klämt på honom 

fullsizeoutput_17b1

Dobvoyage Lorax 

IMG_1078

Dobvoyage Lex Luthor

fullsizeoutput_17b3

CrNUeMJRSYqN2dC5p2cQdQ

Uppfödargrupp HP Final ringen My Dog.

Ligger lite bilder och filmer på instagram @dobvoyage


Yoga

2018-10-30 13:14

Till minne av

KORAD IPO l SE-UCH ZTP SG 1A BH Lyd l Dobvoyage Benedicte "Yoga"

Yoga 2010

Seminarie 620

Adrian nov 066

Världens bästa Yoga som blev 11,5 år gammal . Tyvärr så slutar hennes och Inez tiklinje här då vi inte har någon tik kvar att använda efter dem  

Tusen Tack till Rickard och Karin som tagit så väl hand om Yoga 


Tävlings säsongen är slut...

2018-10-30 12:33

Äntligen kan man säga.... Är årets tävlings säsong slut . I år har jag tävlat 5 IPO lll med Alex, 3 IPO lll med Omar och förra året 2017 gjorde jag ca 10 IPO prov totalt då jag även tävlade Yin   

Alex har gjort väldigt bra och jämt ifrån sig och endast haft ett icke gk prov vilket var i Falkenberg FCI VM kval då vi missade 2 föremål på spåret. Det har varit återkommande att vi missat 1 föremål på alla prov utom Södertälje BK's. Jag tycker annars att allt har blivit bättre än förra året både spår , lydnad och skydd men tyvärr så av olika anledningar så lyckades vi inte få till ett kval resultat till inför IDC IPO VM . 

Så nu blir det förhoppningsvis valpar istället och jag planerar att para Alex på nästa löp i Jan/Feb 2019. Sedan satsar vi på att vara iform till Falkenberg FCI VM Bruks SM kval i Juni istället 

fullsizeoutput_15a4

Ni kommer ihåg den här , bara att planera om och träna vidare   Omar kommer vila fram till årsskiftet så får vi se vad vi hittar på , kanske blir bruks vem vet   Vill inte riskera att han får problem med ryggen igen, som han går i skyddet så är risken stor  Hälsa först !

Vi har haft massor av fina tävlings resultat på våra Dobvoyage hundar och i söndags var vi även ute på Mental test / Korning med 4 st som klarade sig med mycket gott resultat. Nu återstår endast extriör beskrivning för att erhålla titeln KORAD för Krut, Kajsa,Karma och Konrad.

Stort Grattis och Tack för att ni tar ut era hundar på MT mycket värdefullt för mig som uppfödare men även för rasen.

 

IMG_0076

Madde och Maxi är nu även godkända i Elit lydnad, vilket super team de är 

Alla resultat ligger på start sidan .

 


Duktiga valpköpare

2018-10-04 17:21

Tänk vad många duktiga valpköpare vi har   Det som också är så kul är att våra Dobvoyage hundar verkligen lever upp till min målsättning " Allround Dobermann for family and sport" 

Just nu har vi tävlande i alla grenar förutom mondioring tror jag . Det tävlas och tränas i IPO, Bruks, Lydnads Lydnad , Rally Lydnad, Cani Cross och Nosework. Dessutom så ställs många ut med fina resultat och vi har en hög andel som deltar på MH Korning samt HD röntgar sina hundar. Faktiskt bland de högsta i Sverige vad gäller Dobermann ( Var högst enl Lathunden för ca 2 år sedan , kan ha ändrats men tror inte det ) Med mycket bra resultat och hundarna är socialare och lekfullare än genomsnittet.

Det är också många aktiva Dobvoyagare som jobbar ideelt inom SDK på många håll och kanter 

Jag har mycket att vara väldigt glad och stolt över och det är jag     Stort Tack till er ni är grymma 

5F2B3C01-18D9-42C0-9E4A-DF0E86C59845

Några av oss 

35142856_10155369113970025_7115750517199863808_n

Jag har dessutom fått 2 fina utmärkelser från både SBK och SDK i år för lååång och trogen kännst 


Allt är inte enkelt...

2018-09-25 19:34

Ibland flyter allt på och det mesta faller på plats , men rätt som det är så hakar allt upp sig ! Man kan dessutom vara säker på att när det börjar haka sig så håller det på ett tag   En olycka kommer sällan ensam och allt det där...

Det började med att Alex gick tom , sedan saknade Karma en tand på världens struligaste ZTP och nu Omar diskad på tävlingen i helgen. Verkligen inga stora katastrofer och sånt som såklart kan hända, icke dessto mindre kul för det 

Omar gjorde ett riktigt fint spår på 84 p, en tapp vid spår starten och att han åt lite naturgodis i spåret på ena sträckan. I övrigt så känndes det riktigt fint. Lydnaden var också bra , han höll den nivån han är på känndes det som i programmet.

Förutom platsen då... Hunden som gick när han låg plats, hamnade i någon form av bland drift och skallade sig igenom programmet. Detta skallande stressade upp honom och det ihop med att de fick lite ögonkontakt vid sista inkallningen som var i jämnhöjd med honom gjorde att han valde att hänga på   Nu var han absolut inte aggressiv utan mest bara kär och exalterad , men han var enda fram och duttade in nosen i pälsen   När jag ropade in honom så kom han och de kunde slutföra sitt program utan några problem . Men tyvärr så blev vi diskade .

Jag vet att han kan gasa upp sig på skrikiga hundar så det har vi tränat på ordentligt. Vi har haft goda möjligheter att överträna det på flera av våra tränings kompisars Schäfrar både Nicki, Cixo, Grym och Hoffra och han har faktikt aldrig gått upp tidigare. 

Flera hanar reagerade som att det varit någon höglöpstik på plats , kanske var det detta som fick bägaren att rinna över ? Skönt alla fall att det inte hände något allvarligt han är otroligt snäll och absolut inte en bråkstake , men han får inte gå upp för det   Nu blir det cani cross ett tag framöver för honom och någon ny tävling tidigast till våren. Behöver lägga fullt fokus på tjejerna under hösten. Utan tvekan är han lika vild och glad för det 

fullsizeoutput_14d4

I helgen ska vi träna ihop med detta team   Jag hoppas kunna köra både Alex och Karma , alltid kul med ny input och inspiration så får vi se vad det ger.

fullsizeoutput_1559

Kan sammanfatta en hel del , så tro inte på allt du hör utan bilda dig en egen uppfattning 

 

 

 


ZTP

2018-09-20 17:22

Årets ZTP har gått av stapeln på SDK Sthlm efter sju svåra år och åtta bedrövelser så kom 10 hundar till start...

Det började med att vår ordinarie domare blev sjuk och en ny kallades in, och fortsatte sedan med än det ena än det andra problemet för att genomföra detta enkla prov    

Så påminn mig gärna nästa gång när universum försöker att sätta stopp för något , att jag inte ska driva igenom det utan låta det vara   Skämt åt sido det blev ingen större katastrof förutom att vi missat att Karma saknade en liten liten framtand i under käken framtill . Vi har kollat och räknat( inte bara jag )men inte räknat de pytte små. Ingen glipa fanns och de är lite delade i toppen så det ser snyggt ut . Inget gk ZTP för henne alltså , vilket var trist men ingen big deal för mig då jag gör det mest för att det är skoj.

Fina D Krut "Bruno" gjorde dock mycket fint ifrån sig och erhöll ZTP SG 1 A. Grattis Thomasine snyggt jobbat  Bruno är den 12 e hunden från oss som gjort ZTP .

Alla tidigare hundar genom ären är godkända, utom Athena som inte gick att kolla tänderna på ordentligt på provdagen . Hon hade dock alla tänder och hade kunnat prova att göra om det efter 3 mån igen. Resultat på tidigare hundar läs under statestik/resultat 

IMG_8574 


RM RM RM

2018-09-13 09:29

I Svenska Dobermann klubben händer det massor , trots att vi är en sådan liten klubb   Många eller kanske ska man säga ett fåtal engagerade människor håller igång klubben och ger möjlighet för alla dobermann älskare att aktivera sina hundar på en det ena till det andra.

I sommar har vi haft 50 års jubileum med utställning och lydnads prov där SDV lydnad 2018 korades . Vilket blev Filippa och Yin 

Vi har haft två riksläger , ett IPO och ett Lydnad/Rally/Nosework läger . Med många deltagare ca 25 st ekipage.

Vi har haft RM i IPO där Helena och Nova tävlade FH ll och blev Gk på 88 p  Kennelns första FH ll ekipage . Yin visade upp att hon inte glömt någonting och var med i veteran klass IPO avd B+C fantastiska lilla hund 

RM i Bruks som vanns av ingen mindre än Madeleine och Maxi   Grymt stort grattis och inte nog med det så plockade de hem sista CERTET för ett BRUKS CHAMPIONAT   Vi är super stolta över er och hoppas ni njuter av segern och championatet. Jag har en NY stor Buckla till er " Kennel DOBVOYAGE VANDRINGS PRIS TILL RM VINNAREN I BRUKS" som vi instiftade redan förra året .

Helena och Nova blev även uppflyttade till HKL spår på RM bruks och klass vinnare i LKL SPH. Grymt bra jobbat , ni är verkligen allround du och Novurt   Nu hoppas vi på ett SE-UCH till fina Nova .

fullsizeoutput_155a

40656970_1004554216377414_5194693099753832448_n

Till helgen har vi annordnat ZTP och med från oss är Karma och Bruno/Krut , vi har inte riktigt kunna förbereda oss för detta men det går som det går ! Hundarna är duktiga på den lilla träning vi fått iaf 

37938217_1862582093821172_8873425226927439872_n

Vi kommer också att annordna en Avels konferans under hösten för uppfödare och avels intresserade. Läs mer om den på SDK's hemsida.

Det finns också mycket annat vi arbetar med , just nu så uppdaterar vi och sammanställer RAS . Vi arbetar med ett HD projekt och att sammanställa alla extriör protokoll bla. Vi kommer även ha en monter på Stora Sthlm och på My Dog.

Som ni förstår så är alla mer än välkomna att hjälpa till och det finns något för alla att göra för att hålla klubben levande. Många bäckar små som det heter så tveka inte att höra av er till mig eller någon annan funktionär i klubben 

 

 


IPO Rikslägret

2018-08-22 14:22

IMG_7949

Team Dobvoyage Rikslägret 2018 . Anneli & Jade , Tompa & Bruno , Emma & Lincon , Bea & Limit , Helena & Lexi .

IMG_7884

Anneli & Jade

IMG_7890

Bea & Limit

IMG_7904

Sara & Lex

IMG_7925

Emma & Lincon

IMG_7891

IPO gänget rikslägret 2018 


Bloggkalender

«april 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Vad hände ?
Vinter Specialen
Trofe Vinnare 2019
Vinter Utställningen 2020
Nytt officiellt Hälsoprogram för Dobermann
2020
God Jul
Snart dax för summering
Piff o Puff på nya äventyr !
MULTICHAMPION

Senast kommenterade
Nyårs resume*
Frisk :-)
Planer för 2013
Ella........
Juletid
R.I.P
SE-BCH
Party och prov !

Arkiv
2020
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011