VALPAR

                                                                      PLANERADE PARNING 2019

KORAD IPO lll ZTP SG1A Alexa European K9 Training Base    SE-UCH KORAD IPO l BH Dobvoyage Hiro.

 

                          IMG_8635

                                                                                 Dobvoyage Hiro

                     32266779_189132388395602_1397230686196203520_o

                                                      "Alex" Alexa European K9 Training Base 

Vi är så nöjda med våra senaste kullar K och L kullen . Flera i K kullen har redan varit ute och tävlat och 4 st har gjort MT med Gk resultat.

Denna kombination kommer att ha många likheter linje mässigt som dessa två tidigare kullar .Vi hittar bla:  Arak Amarouk due Feu d'Aramon , Leo Vom Märkischenland , Mezzrows Gillian i alla tre . Hiro är bror till Honda som är mamma till L kullen och Alex och Omar har Arak som far och morfar ...Hänger ni med .

Hiro kommer ur en kull med 7 syskon varav 5 är röntgade HD A ( två ej röntgade)

Läs mer : Om Hiro under fliken "Hanar ur vår avel" . Om Alex under "Mina hundar".

Båda hundarna är DCM testade med UL + 24 tim EKG NORMAL   Parning planeras jan/feb 2019.

 Stamtavla

Dobvoyage M kull Dobvoyage Hiro Leo Vom Märkischenland
Dobvoyage Anjuska
Alexa European K9 Training Base Arak Amaruk du Feu d'Aramon
Alexa Sheridano Le Fano

 

H kullen 012


PLANER :

* Dobvoyage Karma kommer att paras 2019/2020 med Black Ballerina Goliath ( Black Ballerina Emma Grace & Index vom Hellerwald ) Info om Goliath finns på workingdog.eu .

IMG_7848

Vi hoppas komma ut på några prov till våren / sommaren .  

IMG_8415

 

* Dobvoyage Jade Girl kommer troligtvis att paras 2019-2020. Hane ännu ej bestämd .

 


 

 Dobvoyage Kajsa kommer troligtvis också att paras under 2019 .

 Läs mer om dessa hanar under fliken, hanar från vår avel .   Jag har avlat fram en hel del fantastiska hundar genom åren och tanken har hela tiden varit en typ jag strävat efter . Jag har provat lite olika kombinationer , köpt in några olika hundar och hittat mina linjer och den typen av hund jag vill ha . Nu först har jag möjlighet att använda mer av mitt *eget*och bygga vidare på det och tanken är att det kommer jag att göra under 2018/2019 förhoppningsvis .

Vi jobbar aktivt med att förbättra chanserna för en god hälsa och ett långt liv hos våra Dobermanns. Endel av det är bla att DNA testa våra hundar för att hitta bästa matchningen och minska inavelsgraden.

fullsizeoutput_1353

 

 

 

 

                                               13925138_10157479490305314_6710738650816296194_n

Att köpa valp från oss........

F-kullen 038Vi följer SKK's och SDK's rekomentationer för avel. Vi har också egna höga kriterier för vilka hundar som bör gå vidare i avel.

Jag föredrar en så låg inavels koficient som möjligt i mina kombinationer och kommer företrädesvis att utavla.

Målet är att en tik tidigast skall användas i avel vid 3-4 års ålder vid sin första kull och vara 5-6 år vid sin ev andra kull. De hanar som vi använder i avel bör företrädesvis vara över 6 år. Detta för att hinna utvärdera meritera och hälsotesta hundarna innan avel. En ung hund hinner inte utveckla många av de sjukdomar som vi vill undvika, vilket gör att det är värt att vänta några år innan avel. Självklart finns det ibland anledning att använda en yngre hane, beroende på vetskap om bakomvarande linjer .

Alla hundar från oss som används i avel kommer att testas för :

 DCM /Dobermann cardiopati m 24 tim EKG /Ultraljud . Rekomendationen är senast 1 år innan avel, med ca 60 % drabbade i rasen så är detta något som jag lägger stor vikt vid.

 Jag försöker idag att DNA testa mina egna hundar innan avel via Dobermann Divesity Prodject och EMBARK Lab i USA . Du kan läsa mer om resultaten under varje hund. Från det så väljer jag sedan en passande hane vad gäller hälsa , inavelsgrad och arbetsbarhet.

Självklart skall alla vara HD fria samt fria från arvbara ögon fel.

De är mentaltestade via MH /Mentalbeskrivning och Korning /Mentaltest. Vi försöker också använda oss av internationella avels prov såsom ZTP . Arbetsbarhet och hundens egeskaper i arbete är av stor vikt för oss,  därför har de hundar som vi använder oss av i avel har företrädesvis tävlats och tränats i olika typer av bruksprov.

Jag arrangerar ett gemensamt kull MH när valpen fyllt ca 1 år, samt årliga träningsträffar och support vid behov. 

Är du intresserad av en valp från oss så är du varmt välkommen att höra av dig till mig om du har frågor eller funderingar. Jag tar emot intresse anmälningar på kullen först när tiken är parad .