Blogginlägg

Möten o kommande ......

2011-11-29 15:53

I helgen hade vi medlemsmöte inom SDK och samtidigt hade vi passat på att bjuda in en riktigt bra och spännande föreläsare Johan Plate.

Tanken var att fööörsöka att locka lite fler till medlemsmötet än vad det i normala fall är....Man måste iaf försöka och ett proffs på tävlings psykologi, gruppdynamik och målbildsträning etc borde enl mitt insnöade sätt att se saker, alla vilja lyssna på  Oavsett om man arbetar i en förening eller behöver hjälp att hantera tävlings nerver i utställnings ringen eller på appell planen ...Men det verkar inte vara något större problem för dem flesta iaf inte om man ser på antalet deltagare  Föredraget var iaf mycket intressant och roligt . Johan Plate inledde med att han tyckte att det var trevligt att träffa en grupp ovanliga människor  Han menade att "vanliga" människor är troligtvis hemma med sin familj första advent och bakar pepparkakor och umgås  Så har jag iaf aldrig kännt mig som "vanlig" utan som lite egensinnig och udda och trivts mycket bra med det !

Tom våra barn brukar påpeka att "vi" absolut inte är som andra familjer...!? Nej det är vi troligtvis inte  Jag försöker iaf att lära dem att skapa sina egna målbilder och inte hänga upp sig på vad andra tycker och tänker om vad man ska och vad man kan göra här i livet.

I morgon är det Onsdags träning på S Tälje BK kl 10 för alla Dobvoyage hundar ! SMS'a om du kommer

På Lördag ska jag på en jätte spännande konferans om genetik och avel . Det är Dog adventure som i år hedrar Per Erik Sundgren kan man kanske säga. En heldag med massor av duktiga föreläsare om just dessa bitar , kan inte bli bättre . Rapport kommer efter det   

Rondo4 Ni har inte missat denna fina kille, Yogas kommande kavaljer ! Ska bli så spännande han har dessutom flera fanastiska halvbröder bla Usco vom Risedenzschloss och Prins Paris vom Risedenzschloss.


Framgång.....

2011-11-25 07:59

Framgång är som jag ser det, ett resultat . Inte ett mål.....! Var det någon klok människa som sa någon gång  Jag kan inte annat än hålla med och det är nog den inställningen som gör att man gillar att träna.

Hundarna har visat sig från sin bästa sida hela veckan och man kan inte annat än vara lycklig över att det fortfarande är + grader ute. Mån och Tis så var det lydnad på schemat för alla hundarna och ons och tors skydd.

Denna gången hade vi 5 hundar med på träningen för Adrian Hornsby. Förutom Bita, Fejbert och Nova som varit med förut. Så var Yin och Yoga med för första gången. Hundarna har gått som tåget och det är fantastiskt kul att få höra så mycket lovord om hundarnas egenskaper och deras utbildning  Hundarna är välutbildade och har framförallt rena fina lugna bett. Det kan vi tacka Tommy för och det är bara att skatta sig lycklig att man har möjlighet att använda sig av så duktiga figguranter  

Lite bilder Adrian nov 113Adrian nov 097Adrian nov 092Adrian nov 093Adrian nov 056Adrian nov 066Adrian nov 089Adrian nov 032Adrian nov 009Adrian nov 010 

Trevlig helg


Mörkt.....

2011-11-22 14:26

Nu är det riktigt mörkt tidigt på em, ganska så mysigt iof  ....Försöker att träna lite på fm inne på klubben bla. Sedan så får Bita hänga med och träna lite överallt , hon är ganska så obrydd av miljöer  Meen om ca 1 mån så vänder det och blir ljusare igen ! Yheee...Då har vi myst färdigt .

Ser verkligen fram mot nästa år och allt kuligt som redan är inplanerat. Två tränings läger , RM och SM samt lite annat smått och gott och förhoppningsvis valpar ! 

Adrian kommer i veckan och det är troligtvis sista gången för i år. Tycker att det varit bra och nyttig träning för Fejbert att få jobba med en annan figgurant flertalet pass på främmande plan och på hemma plan. Lilla Bita har också fått jobba lite vilket är bra då tiden i gruppen är begränsad. Ska försöka att fota lite denna gången  Jag hoppas att han tänker komma regelbundet igen fram mot våren.

I helgen som var så körde D Honda "Nova", D Hap Ki Do "Dogge", D Di Caprio "Leo", D Emperatriz "Esther" och "Bita" bitarbete . Så duktiga hundar och förare  Nästa tillfälle till IPO träning är ev 17-18 Dec hör av er ni som är intresserade. 

I helgen är det Sthlm hores show, jag och Filippa ska gå, kul  Det blir lite shopping i annexet blandat med massor av olika häst aktiviteter.  Sedan är det SDK's Medlemsmöte på Söndag missa inte att komma och lyssna på Johan Plate 

Bye

 


En kortis uppdatering....

2011-11-16 14:49

Dagarna rullar på och vi njuter av det ännu milda vädret ! Bita har fått lydnads och miljö träna lite extra då vi är inne i Södertälje på Zackes fotbolls och Tae Kwon Doe träningar ett par kvällar i veckan. Då är det ingen ide att åka hem i mellan så jag har kommit igång m lydnads träning ist

Från o med Ons den 30 Nov så tänkte jag dra igång Onsdags träningar igen på S tälje BK för alla Dobvoyage hundar. Ev kan vi även vara här det beror lite på vad vi ska göra. Hör av er ni som kan o vill hänga på, det är dagtid som gäller 

Har bokat 24 tim EKG + Ul m färg doppler för Yoga och Fejbert i början Dec hos Jens Häggström. En bit in på det nya året om allt går som det ska, så är det dax för parning av Yogiyooooo  Vilken kavaljer det blir är iaf nästan bestämt  Men det är mycket som skall fixas innan dess.

Försöker att lägga upp en statestik sida m jag får inte till kolumner som jag vill ?? Klurar vidare när tid finns.....

I helgen så är det IPO träning och det ska bli skoj att träffa flera hundar från oss som är med

Rapporterar efter det ! F-kullen 038

 


Rolig vecka :-)

2011-11-11 08:11

Denna vecka har vi haft 4 kanon dagar m bra träning ! I måndags blev det rolig tjej träff m Maja, Fanny, Malin o Helena som avslutades m lurre på Mångfalden och "bacon sallad ab "   Filmade Bita lite när jag bla introducerar apportbocken . Hon är väldigt balancerad i allt hon gör och har endock riktigt bra drive, lovande  Bra lydnads träning för alla hundarna.

I tisdags hade vi ridhusträning m tränings gruppen. Jag körde rondering vilket fungerade bra m tanke på att han var säker på att det var skydd och jag har inte ronderat sedan provet. I skyddet fick han bla prova på lite olika o märkliga flykter som han löste på ett mycket bra sätt

Ons och Tors så har vi tränat m rottis gänget "Just woork". Adrian har varit på plats och jag  samt Helena har kört Bita, D Honda "Nova", Fejbert och D Di Caprio "Leo"   Träningen m små brudarna har gått kanon, de har många fina bitar m sig från start och många små bra tränings pass som dessa kommer att ge en bra grund i vidare utbildning . Har fått stort förtroende för Adrian vilket känns väldigt bra, så jag vågade mig på att köra Bita också.....Jag tycker också om hans sätt att arbeta och hantera hundarna. Han och Tommy jobbar väldigt lika vilket gör att man lätt kan ta till sig det han gör, lika så hundarna självklart. Fejbert har fått jobba m bevakning i skärmen för ovanligheten skull he he...Lydnad, drive och störning med balans i skärmen, mycket bra träning för Fejjan m annan figge . Duktig kille

Roligt gäng, sol och många riktigt trevliga hundar vad mer kan man önska !? God mat naturligtvis och det fick vi också  

Så idag blir det spår och kanske lite lydnad får se vad vi hinner !

Trevlig helg alla IPO lll 059

 

 


Kurs !

2011-11-06 12:04

Gårdagens kurs bjöd på massor av duktiga hundar och förare ! Det är så kul när man ser att det går frammåt och att alla utvecklas. Finns ingen spikrak väg utan det är träning som gäller även när det känns trögt ibland  Jag får också inspiration av att hålla kurs , vilket mer än väl behövs.

Fick meddelande från malin att Caraluttens knä var ua och att det såg fin fint ut på röntgen så nu är det bara att träna på ! Härligt ! Cara skadade knät under en jakt på fåglar och fick sy en massa stygn och var konvalecent länge.....Är det något som jag skulle vilja få bort hos vår ras så är det intresset att jaga  Tänk på det med era H valpar att de börjar närma sig 1 års ålder och det är oftast då det vaknar på allvar . Se till att de inte får vinst i det beteendet utan jobba på BRA vanor och undvik att ha hundarna lösa där det kan dyka upp vilt.

Vi ska försöka få till en sök dag ute hos mig för Dobvoyage hundar, det blir en vardags förmiddag troligtvis ! Hör av er ni som är intresserade att vara med.

D Fangs "Dante" hade HD B Grattis ! Ni som inte röntgat i F-kullen får se till att göra det nu helst.

Lägger upp en bild på bästa systrarna i stada Selmis o Filli    

Tjingeling Läger 2010 008 


Träning !

2011-11-03 18:05

Vi tränar på men Lydnad, Skydd och Spår även om det inte är några fler Tävlingar inplanerade. Det är NU som man kan finlira och lägga grunder inför nya moment och/eller förbättra befintliga. Momentinlärningen för Bita skall vara klar till våren. Se till att befästa och utveckal spår egenskaperna hos hundarna och när våren kommer så är det träning inför Tävling som gäller. Vilket är en annan del av all träning.

Om man tror att man kan lägga ner nu och återuppta träningen på allvar till våren för att man ska tävla då ?! Då gör man det svårt för sig och ännu svårare för hunden. Jag tror inte att man kan förstå HUR mycket jobb det handlar om att utbilda en hund till Elit klass oavsett gren.....Om man aldrig gjort det själv. Att bara ta sig ut på tävling kräver en noga genomtänkt och kontinuerlig träning oavsett klass för att klara sig i konkurransen.

Jag gillar alla faser, pillandet som man gör nu under vintern och träning inför prov som kommer närmare tävling. Därför ska det bli super skoj att hålla Tävlings lydnads kurs för tävlings sugna i IPO / BSL lydnad på Lördag

Väl mött då !

Bloggkalender

«november 2011»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Oj oj vad tiden rasslar iväg !
Q kullen utflugen !
VALPAR
KENNEL LÄGER !!
Datum !! MH + Kennel läger sommaren 2022
Valpar
Bilder från årets kennel läger !
Kennel Läger 2021
IGP SM 2021 Sollefteå
KENNEL LÄGER !! 2021

Senast kommenterade
Nyårs resume*
Frisk :-)
Planer för 2013
Ella........
Juletid
R.I.P
SE-BCH
Party och prov !

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober