Blogginlägg

Statestik.....

2012-11-30 07:42

Det här med statestik är som det är.....Jag har iaf försökt att föra en öppen statestik för MINA uppfödda hundar. För mig är det viktigt att den är så korrekt som möjligt och jag skriver vad jag säkert vet. Om jag är osäker men tämligen säker så skriver jag "trolig".

Jag vill självklart försöka att ha koll på vad som händer mina hundar för att kunna utvärdera min avel. Därför är jag väldigt tacksamm när ni hör av er till mig och berättar vad som händer. Det är mindre kul att behöva läsa om att en hund dött  för flera månader sedan på någon annans privata sida

Jag vet att det finns många som sitter med mina uppgifter i handen och utvärderar min avel. Varsågod  Betänk dock att bara för att det inte syns så är det inte likamed tecken att det inte finns statestik hos andra.......De flesta väljer dock att bara lägga ut titlar och CK'n, känns självklart lite roligare och även lättare.

Min tanke ang detta är att skitsnack och spekulationer uppkommer enbart när FAKTA inte finns. Lägger man fram fakta direkt så finns det inget att spekulera om och då behöver man heller inte framhålla att "alla" är så elaka för att de undrar vad vissa hundar som tex används frekvent i avel eller skrivits spaltmeter om på nätet dog av. Självklart vill alla veta det, avkommor kommertex  att användas vidare.

Dobvoyage Alpha avliden DCM i juli. 2006-2012 

Ytterligare en sjärna försvann alldeles nyligen knall fall i sk plötslig död KORAD LP l Dobvoyage Andine  Kan ha varit hjärtat, men som Jens Häggström sa så finns det flera orsaker än hjärtat som hundar dör plötsligt av.

Fruktansvärt tråkigt och tungt är det att mista dem oavsett vad, och tungt att få dessa besked som uppfödare.  

Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi på sikt kan hjälpas åt att få våra älskade Dobermanns att leva längre.......

Andine

KORAD LP l Dobvoyage Andine "Saga" 2006-2012 " Loved end endlessed missed


Helgens Avelskonferans !

2012-11-26 21:17

Äntligen hemma efter att vår avelskonferan på Kydingeholm gått av stapeln !  Barbro och jag har jobbat med den de senaste månaderna och det var jätte kul att det blev så lyckat

Jag är också glad över att så pass många tog sig tid och besökte den, många riktigt långväga ifrån. Mest deltagare var det på Lördagen då bla Prof Jens Häggström föreläste om DCM, ca 40 pers. Vi hade också Genetiker malin Melin från SLU för en föreläsning om ljuvertumörer samt genomgång av Agrias statestik gällande Dobermann.

Vi har kommit en bra bit på väg om man tittar på hur det såg ut för ca 1,5 år sedan då vi bjöd in Jens för första gången. De flesta, inte alla men de flesta är ganska så vä linformerade idag och vi har plöjt ut information om DCM både i tidningen på hemsidan samt på andra träffar sedan dess. Har man trots allt missat att ta till sig detta så kommer man tyvärr få ett ganska så apprupt uppvaknade när man inser hur det är ställt med vår ras....

Vi måste arbeta tillsammans och ställa oss bakom en enad strategi om vi vill få till en förändring inför framtiden. Sedan kan vi tycka olika och kanske inte vara helt överens hur detta skall göras men......All forskning till dags dato säger samma sak och nu har även IDC den internationella dobermann organisationen, gått ut med att dobermann skall hjärt scannas m 24 tik EKG och Ultraljud samtidigt ! Då är det detta vi måste ställa oss bakom , det finns inget alternativ kan jag tycka och heller inte utrymme för egna special lösningar utan vetenskapliga grunder.

Att inte scanna sina avelshundar på detta sätt, kanske inte är oseriöst men möjligtvis osolidariskt ! Att åka snålkjuss och ta del av andra uppfödares både goda och dåliga resultat, utan att bidra med sina egna som Jens uttryckte det !

Detta samt att senarelägga avelsdebuten speciellt för hanar till ca 5 år kan förändra mycket.

Bra diskussioner och mycket skratt har det varit under helgen och jag hoppas att alla fick med sig något hem. Vi har lyckats att fastställa nya RAS som kommer att gälla 5 år frammåt.

Jag hoppas att den goda stämning som faktiskt råder i klubben kommer att hålla i sig fast rasen har det tufft på många håll (inte bara vår bruksras utan alla har sjunkande registrerings siffror...)

Vi har massor av kul att se fram emot och med gemensat solidariskt arbete kanske vi kan få detta att vända på alla plan 

Tusen Tack till alla som kom !


Aktiviteter !!!

2012-11-21 08:04 | 0 kommentarer

Här är det full fart och de tillfällen som jag sitter framför datorn är helt ägnade åt den kommande Avelskonferansen.

Det ska bli riktigt skoj att träffa alla och framförallt ganska skönt när det är över ha ha...Det är så mycket som skall klaffa och man vill att allt skall bli så bra som möjligt och att det blir ett lyckat event  

Vi har arbetet på med nya uppdaterade RAS under hösten och jag tycker att alla gjort ett riktigt bra jobb. Nu skall detta klubbas igenom på söndag och jag hoppas att de som har åsikter gör dem hörda innan.

Vi hade en lydnads träff med Dobvoyage i Lördags i Qvartinge som var jätte lyckad. Vi ska försöka boka upp några till under vintern så att även de som inte kan köra vardagar kan vara med  Vi var ca 9 hundar och det var framförallt jätte skoj att se Zam och Maxi som jag inte sett i arbete tidigare. Ni är så duktiga allihop, så kul att se vilken fin utvecklig alla har

Just nu har jag lilla/stora Brego här hemma för några veckor. Han har anpassat sig utan några som helst problem, en kanon trevlig och väluppfostrad kille  En riktig guldklimp och dessutom riktigt snygg.......

Lägger in en super härlig bild på Maxi, hur man störningstränar på bästa sätt. Han är inte dum den där lilla killen

Maxi


Vinter träning :-)

2012-11-08 07:49

Här hemma är det full fart ! Man kan tycka att det borde vara lite lugnare nu efter vår och sommarens alla aktiviteter och valpar, men icke....

Vi har det lite lugnare i stallet och endast 4 häster hemma, en har flyttat och två är sålda. Träningen är det full fart på, vi är iväg på träning minst en gång i veckan och Filippa gör fina framsteg med sin Bebben  Målet är att komma ut på lite större hopptävlingar till våren.

Zacken tränar på som vanligt enda skillnaden är att det inte är en till två matcher i veckan. Han kör dessutom Tea Kwon Doe minst ett pass i veckan, fördelen är att jag under vintern lägger in lydnads pass för mig och hundarna medans jag väntar. Det är en bit att köra så ingen ide att åka hem i mellan.

Vi har haft kennel träning varje onsdag med mestadels spårtema så här långt. Jätte skoj och vi har varit ett gäng varje gång. Flera har varit med på IPO träningarna dels för Tommy och dels för Adrian. Alla hundarna har gjort riktigt fina framsteg och våra små I valpar visar fina anlag i alla tre delarna spår, lyd och skydd

Adrian kommer hit två gånger till innan Jul v 48 + v 50 och även Gilber Cudron frå Belgien kommer 7-9 Dec för ett IPO seminarier med inriktning unga hundar under utbildning. Är det någon Dobvoyagare som vill vara med på något av detta så hör av er till mig omg ! 

Vi har en Facebook grupp för Dobvoyage , där lägger vi upp mycket träningsträffar och annat skoj ! Missa inte det och är man intresserad att vara med så bli "vän" m mig på FB så lägger jag till er !

Missa inte heller Stora STHLM i Älvsjö 15-16 dec, går fortfarande att anmäla, samt SDK Avelskonferans för alla engagerade i rasen 24-25 Nov.

Träna på hörrni snart är det vår ( tips från coachen ) Bästa Fejbert han vilar efter en rolig och tuff tränings och tävlings säsong. Kanske snart dax att ladda för IPO VM 2013.......vem vet, inte Fejjan iaf han bara myser

IMG_1095IMG_1988Bild 2

Bloggkalender

«november 2012»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Oj oj vad tiden rasslar iväg !
Q kullen utflugen !
VALPAR
KENNEL LÄGER !!
Datum !! MH + Kennel läger sommaren 2022
Valpar
Bilder från årets kennel läger !
Kennel Läger 2021
IGP SM 2021 Sollefteå
KENNEL LÄGER !! 2021

Senast kommenterade
Nyårs resume*
Frisk :-)
Planer för 2013
Ella........
Juletid
R.I.P
SE-BCH
Party och prov !

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011